NAVİGASYON
NAVİGASYON

Fidan Dikiminin Önemi

Fidan dikimi bütün insanlığı geleceği için ele alınması gereken en önemli konulardan bir tanesidir. Gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmak adına doğal kaynakları oldukça verimli kullanmak zorunda olan insanoğlu sürekli olarak fidan dikimi yapmalı ve yeşil ortamlar oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirmelidir. Dünya her yıl gerekli üretimleri yapabilmek için birçok ağaçtan vazgeçer, on yıllık ve hatta yüz yıllık ağaçları kesilmesine sebep olarak hammadde oluştururken ayrı bir yandan dünyanın geleceğini düşünerek yeni fidanlar dikmeli ve yeşil ortamların çoğalmasına altyapı oluşturmalıdır.

Ülkemizin önde gelen özel entegratörü EDM bilişim, TEMA vakfı ile yıllık 25 Bin Fidan dikim organizasyonu gerçekleştirerek, E-Dönüşüm süreçlerini sadece kağıt kurtararak değil, daha çok orman oluşturarak desteklemekte ve desteklemeye devam etmektedir. E-Dönüşüm uygulamaları Türkiye’de 2012 yılında kullanılmaya başlansa da her yıl yavaş yavaş bütün sektörler E-Defter, E-Fatura uygulamalarına geçiş yapmaktadır.

E-Dönüşüm uygulamaları ile birlikte son 10 yıl içerisinde ağaçların daha az kesilmesine şahit olmaktayız. Fidan dikiminden daha önemli bir konu ise dikilmiş olan fidanların geçen uzun zaman boyunca yetişip koca çınarlara dönüştükten sonra kesilmesinin önüne geçmek olmalıdır. Ağaçlar insanlar için oksijen kaynağıdır ve tüm insanlık geleceği için ağaçları koruma altına almalı, daha fazla kesilmemesi için elinden gelen bütün imkanları kullanmalıdır.

Ağaçlandırmanın Doğaya ve İnsanlığa Faydaları

Ağaçların Karbondioksit ile Savaşı
Ağaçlar bilindiği üzere havada bulunan karbondioksiti çekerek onun yerine oksijen salgılamaktadır. Ağaçların burada temel görevi havada bulunan karbon oluşumunu emerek dışarıya insanların solumakta olduğu oksijeni bırakmaktadır. Temizleyici bir görevi olmasından dolayı insanlığın geleceği için kesinlikle sürekli kaynaklardan bir tanesi olmalı ve dünya yüzeyinde bulunması gerekmektedir.

Ağaçlar ve Küresel Isınma
Ağaçlar dolaylı yollarla küresel ısınmanın da önüne geçmektedir. Şehirleşen dünyalar nedeniyle son 50 yılda şehirdeki ısı oldukça artış göstermiştir. Ağaçların yaprakları havaya su buharı bırakarak serinlik oluşturur. Sıcaklığın önüne geçen ağaçlar dolaylı yoldan küresel ısınmayı da engelleyeceği için şehri ısısını 12 dereceye kadar serinletebilmektedir.

Ağaçlar ve Enerji Tasarrufu
Yerleşim yerlerine yakın bölgelere ekilen fidanlar sonucunda yetişen büyük ağaçlar serinletici bir etki yaratacağından dolayı klima giderlerini yüksek oranda düşürebilmektedir. Karbon salınımı da azalacağından dolayı müstakil bir evin etrafındaki ağaçlar sağlıklı soluma da meydana getirmektedir. Ağaçlar tüm şehirde bulunan ısıyı önleyebildiği için %20 civarında bir enerjinin tasarruf edilmesine sebep olmaktadır.

Erezyon Riski ve Fidan Dikimi
Tepe ve derelerin kıyılarında yer alan ağaçlar toprak kaymalarının önüne geçmektedir. Güçlü kökleri sayesinde toprağın altına bir ağ oluşturan ağaçlar herhangi bir toprak kayması gibi bir durumun meydana gelmesini engeller. Ağaçlar toprakları bir arada tutarak yüzeydeki akışın azalmasını sağlar. Özellikle nemli ve yağış alan bölgelerde fidan ekimi oldukça önem arz etmektedir.

Ağaçlar ve Su Tasarrufu
Ağaçların gölgeleri suyun az olduğu bölgelerde buharlaşmayı yavaşlatmaktadır. Bu ilk bakışta basit bir durum gibi görünse de yüzlerce ağacın olduğu bir dere yatağı kenarında oldukça büyük etkiler yaratmaktadır. Yeni ekilmiş bir ağacın bile haftada litrelerce suya ihtiyacı olsa da bu suyun çok az bir kısmını kullanarak geri kalan suyu doğal kaynak olarak toprağa geri bırakmaktadır.

E-Dönüşüm Uygulamaları ve Fidan Dikimi
On yıllardır muhasebe servislerinde tasdik edilen E-Defterler, fatura koçanları ve diğer bütün mali değeri olan evraklar tamamen kağıt ortamında depolanıyor ve takibi yapılıyordu. Bu durumda da büyük bir ülke olarak düşünüldüğünde ülkenin dört bir yanı kanunlar ve kurallar neticesinde çok fazla kağıt kullanımı sağlıyorlardı. E-Dönüşüm uygulamaları her geçen yıl kağıt kullanımını en az seviyeye indirgeyerek daha az ağaç kesilmesini mümkün hale getirmektedir.

E-Dönüşüm uygulamaları sayesinde daha ağaçlar daha az kesilmektedir. Muhasebe sektörüne ayrılacak olan kaynağın en alt seviyelere düşürülmesine altyapı oluşturmaktadır. Dijital olarak depolanan faturalar, defterler ve diğer mali evraklara tek tuş ile ulaşmak mümkün hale gelmektedir. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığında inceleme, denetleme vb. gibi durumlar meydana geldiği zaman E-Defterleri kendi sistemleri üzerinden istedikleri zaman ulaşabilmektedirler. E-Dönüşüm Uygulamaları hem firmaların muhasebe servislerine hem de maliye çalışanları için büyük kolaylıklar sağlamaktadır.



 

Diğer Blog

E-Arşiv Fatura Avantajları
Turizm Sektöründe E-Dönüşüme Gönüllü Geçiş
Sağlık Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Perakende Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Yılbaşı itibarıyla E- Defter uygulamasına geçişi zorunlu mükellefler
GİB 2. nüsha aktarımı ve E-Defter Saklama Yetkisi
E-Dönüşüme Geçmenin Avantajları Nelerdir?
E-BORDRO HİZMETİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
Dijital Dönüşüm Nedir?
Hızlı ve Doğru E-Fatura Başvuru Süreci Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey
E-İmza İle İş Hayatınızın Ne Kadar Kolaylaşağı Hayallerle Sınırlı
Oteller, e-dönüşüyor
İnteraktif Arşiv Fatura Süreci
E-Fatura Zorunluluğunda Hem Sektörel Hem Ciro Bazlı Kriterler
Ticari E-Fatura Nedir? Nasıl İptal Edilir?
Bulut Yedekleme Nedir? Şirketler İçin Önemi Nedir?
EDM Bilişim Mobil Uygulaması
Oto Galericiler İçin E-Belge Zorunluluğu ve EDM ile Geçiş Avantajları
E-Arşiv Fatura Nedir?
E-İmza Nedir?
E-Adisyon Nedir?
E-Dekont Nedir?
E-Kasa Nedir?
E-Defter Nedir?
E-İrsaliye Nedir?
E-Fatura Nedir?
KEP NEDİR? (Kayıtlı Elektronik Posta)
E İmza Nedir?
FMCG (Hızlı Tüketim Malları) Sektöründe E-Dönüşüm
Doğaya Dönüşüm Bu!
E-İrsaliyeye Kimler Geçmelidir?
E-Mutabakat Nedir?
E-SMM Nedir?
E-Defter & E-Defter Saklama
E-Dönüşümün Doğaya Faydası
Fidan Dikiminin Önemi
E-İmza
E-Defter
E-Arşiv
E-Arşiv Fatura
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta)
E-Defter Mimarisi
E-SMM Sistemine Geçiş
E-Ticaret Firmalarına 2023 de E-Fatura Geçiş Zorunluluğu
E-Biletler Gider Olarak Gösterilir mi?
E-Defter 2. Nüsha Aktarımları Nasıl Yapılır?
E-Faturada Temel Fatura mı Ticari Fatura mi Kesilmelidir?
E-bordro Nedir?
E-imza Nedir?
EUTS Nedir?
EYP Nedir?
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?
Özel Entegratör
E-Belge Nedir?
Mali Mühür Nedir?
Muhasebe (Fiş) Aktarım Nedir?
E-Müstahsil Nedir?
Ön Muhasebe
E-Dönüşümle İşimizi Etkin ve Verimli Hale Getirelim, Doğamızı Koruyalım.
Gider Pusulası
Mali Mühür Nedir?