NAVİGASYON
NAVİGASYON

Sağlık Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları

1990’lı yılların başında büyük bir atılım içine giren teknoloji her geçen gün kendisini hayatımızda daha çok hissettirmektedir. 2000’li yıllarda yani Milenyum dediğimiz çağ başladığında teknoloji ve bilgisayarlara karşı ilgimiz ve farkındalığımız daha da arttı. Her yıl evimize giren bilgisayar sayısı artış göstererek çoğaldı ve artan talepler yeni talepleri birlikte getirmeye başladı. Bilgisayar kullanımının artması sayesinde teknolojiyi akıllı kullanma ve buna bağlı olarak yazılım ve programlama gereksinimleri ortaya çıktı. Her bir bilgisayar programı birbirini tetikleyen başka programların oluşmasına sebep olurken insanların hayatlarının kolaylaştırılmasına yarar sağladı. 2012 yılının başlarında öncelikle şirketlerin kâğıt kullanımını ve zamandan tasarruf etmesini sağlayacak E-Dönüşüm Sistemine geçilmesine karar verildi.


E-Dönüşüm sistemi kapsamında bulunan E-arşiv Fatura sistemi sayesinde firmaların verdikleri hizmet ve/veya ürünlerin faturalarını kâğıt olarak kesmek yerine muhasebe programı üzerinden kesip, E-arşiv Fatura ile müşterilerinin mail adreslerine göndererek hem kâğıttan hem baskı maliyetinden hem de hizmet ve/veya ürün sağladığı müşterilerine kargo ile gönderim masrafından tasarruf sağlanmaktadır. E-arşiv Fatura ile faturalarınızın gönderimi kargodaki gibi günler sürmez, dakikalar ve hatta saniyeler içinde müşterileri Mail adreslerine düşer. E-arşiv Fatura sayesinde mailinize gelen faturalarında gerçek olduğunu bilirsiniz.


Sağlık sektöründe ecza depolarının Eczanelere kestiği faturaların maliyeti hiç azımsanmayacak kadar yüksektir. E-İrsaliye sistemi sayesinde de hem faturaların hem de İrsaliyelerin Mail ile ecza depoları tarafından Eczanelere gönderilecek olması hem ecza depolarının hem de Eczanelerin fatura ve irsaliyede ki iş yükünü azaltmaktadır. Yapılan araştırmalarda E-arşiv Fatura ile Eczanenin ya da tedarik sağladığı müşterilerinin mail adreslerine faturalarının gönderimi sağlandığında iş yükünün %70 oranında azaldığını ortaya koymuştur.


Bir diğer husus ise hastanelerin kurumsal veya bireysel müşterilerine faturalarını veya fişlerini kâğıt ortamında kesmesi durumudur. Hastanelerin faturalarını kâğıt olarak kesmesi sağlık hizmeti alan ama evine bir an önce gidip dinlemesi ve iyileşmesi gereken hastaları uzun süre bekletilmesine neden olmaktadır. Bu durumdan ötürü hastaların memnuniyetsizliği artmakta ve sağlığına kavuşturduktan sonra da kendine daha hızlı hizmet veren hastaneyi seçmeye başlamaktadır. Hâlbuki sağlık hizmeti alan hastanın mail adresi alınarak E-arşiv Fatura ile mailine gönderilecek faturanın yasal geçerliliği olduğu gibi hızlı işlem yapılarak hasta memnuniyeti ve hastanın evine daha kısa sürede dönmesi de sağlanmış olacaktır.

Sağlık sektöründe bu denli acil hızlı işlem ihtiyacı varken zorunluluk olmadan gönüllü olarak E-arşiv Fatura sistemine geçiş sağlanması tüm sağlık sektöründe hizmet veren firmaları zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmesine yarar sağlayacaktır. Ayrıca E-arşiv Faturaya gönüllü geçen firmaların çalışanlarının daha yararlı çalışma şekline kavuşması ve çalışma memnuniyetinin artmasına yarar sağlamış olacaktır. En kısa sürede E-arşiv Fatura kullanımında yerinizi alın, hem şirket içi tasarruf sağlayın hem de doğaya katkıda bulunun.

Diğer Blog

E-Arşiv Fatura Avantajları
Turizm Sektöründe E-Dönüşüme Gönüllü Geçiş
Sağlık Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Perakende Sektöründe E-Arşiv Fatura Avantajları
Yılbaşı itibarıyla E- Defter uygulamasına geçişi zorunlu mükellefler
GİB 2. nüsha aktarımı ve E-Defter Saklama Yetkisi
E-Dönüşüme Geçmenin Avantajları Nelerdir?
E-BORDRO HİZMETİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
Dijital Dönüşüm Nedir?
Hızlı ve Doğru E-Fatura Başvuru Süreci Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey
E-İmza İle İş Hayatınızın Ne Kadar Kolaylaşağı Hayallerle Sınırlı
Oteller, e-dönüşüyor
İnteraktif Arşiv Fatura Süreci
E-Fatura Zorunluluğunda Hem Sektörel Hem Ciro Bazlı Kriterler
Ticari E-Fatura Nedir? Nasıl İptal Edilir?
Bulut Yedekleme Nedir? Şirketler İçin Önemi Nedir?
EDM Bilişim Mobil Uygulaması
Oto Galericiler İçin E-Belge Zorunluluğu ve EDM ile Geçiş Avantajları
E-Arşiv Fatura Nedir?
E-İmza Nedir?
E-Adisyon Nedir?
E-Dekont Nedir?
E-Kasa Nedir?
E-Defter Nedir?
E-İrsaliye Nedir?
E-Fatura Nedir?
KEP NEDİR? (Kayıtlı Elektronik Posta)
E İmza Nedir?
FMCG (Hızlı Tüketim Malları) Sektöründe E-Dönüşüm
Doğaya Dönüşüm Bu!
E-İrsaliyeye Kimler Geçmelidir?
E-Mutabakat Nedir?
E-SMM Nedir?
E-Defter & E-Defter Saklama
E-Dönüşümün Doğaya Faydası
Fidan Dikiminin Önemi
E-İmza
E-Defter
E-Arşiv
E-Arşiv Fatura
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta)
E-Defter Mimarisi
E-SMM Sistemine Geçiş
E-Ticaret Firmalarına 2023 de E-Fatura Geçiş Zorunluluğu
E-Biletler Gider Olarak Gösterilir mi?
E-Defter 2. Nüsha Aktarımları Nasıl Yapılır?
E-Faturada Temel Fatura mı Ticari Fatura mi Kesilmelidir?
E-bordro Nedir?
E-imza Nedir?
EUTS Nedir?
EYP Nedir?
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?
Özel Entegratör
E-Belge Nedir?
Mali Mühür Nedir?
Muhasebe (Fiş) Aktarım Nedir?
E-Müstahsil Nedir?
Ön Muhasebe
E-Dönüşümle İşimizi Etkin ve Verimli Hale Getirelim, Doğamızı Koruyalım.
Gider Pusulası
Mali Mühür Nedir?